Opdatering om Eu sag om periodesyn

Her taler vi Motor Historisk
Samråd, Veteranbil politik overordnet
Lykkemark
Indlæg: 0
Tilmeldt: 27. mar 2007, 23:26

Opdatering om Eu sag om periodesyn

Indlægaf Lykkemark » 10. mar 2013, 00:51

Samtidig som den tyske kristendemokrat Werner Kuhn afleverede sit oplæg til trafiksikkerhedskommissionen i Bruxelles omkring harmoniseringen af periodesyn for køretøjer i den europæiske union, der stillede tre mand fra Motorhistorisk Samråd til møde med en af de vigtige europa-parlamentarikere.

Werner Kuhn har fået til opgave at sammensætte et oplæg fra tidligere møder, blandt andet med medlemslandendes trafikministre og fra en høring i kommissionen. Derpå har europa-parlamentarikerne frem til d. 22. marts, til at kommentere og fremlægge ændringer til forslaget.

Henning Thomsen og Lars Genild fra Motorhistorisk Samråds bestyrelse, var sammen med formand Søren Jacobsen, fredag til møde med MEP Anne E. Jensen (V) med det formål at henlede opmærksomheden på denne sag, der er så vigtig for den motorhistoriske bevægelse. Intentionen med mødet var at overdrage vores tanker om den forestående proces for parlamentarikeren, således at denne utvetydigt ved i hvilken forbindelse den motorhistoriske bevægelse finder forslaget bekymrende for de fremtidige muligheder, for at holde de gamle biler og motorcykler på vejene.

Anne E. Jensen var meget lydhør for samrådets holdninger, og hun blev samtidig briefet omkring Motorhistorisk Samråds holdninger til andre sager der i fremtiden vil kræve opmærksomhed fra de motorhistoriske bevægelser, både nationalt og i FIVA regi. Her under Roadpricing, Miljøzoner og import af køretøjer som samlerobjekter. Sidstnævnte er også kendt som sagen om toldkode 97.05, og den behandles lige nu på embedsmandsniveau i et særudvalg under EU's Toldkommision.

Med hensyn til EU's Roadworthiness-directive (Køretøjssikkerhedspakken), så forventes det i maj måned, at Europa-parlamentet vil have et forslag klar til høring, og i løbet af sommeren have et vedtaget forslag, som medlemslandende kan arbejde ud fra.

Tilbage til "Motorhistorisk Samråd og CCD"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster